Keresés ebben a blogban

2016. január 15., péntek

Villámkritika: The Revenant

Jó pont a képi anyagra, és .... és kb. ennyi. 
Inárritu szépen formába önti a "lófasz és esti fény" forgatókönyvet, ami egy Bear Grylls túlélősdi show 19. századi gúnyában, plussz némi abszolúte klisés bosszúállós téma.
Az indiánokkal kapcsolatos mérsékelt bűntudat kb. azzal egyenértékű, ahogy egy nyugdíjastól elnézést kérek a villamoson, miután a lábára léptem.
A természet bemutatása varázslatos, már ha a természettel vagyunk... De mivel a hős az ember, és általában az év 363-364 napján a mainstream médiában a természet említése valami "kegyetlen" kontextusban megy, katasztrófák ecsetelésével, meg a többi, így szerintem a film üzenete is rossz fülekre találhat. Azaz: de jó már nekünk, hogy városban élünk, és medve is csak állatkertben van, a fenyőfa karácsonykor a nappali sarkában, a havat meg lesózzák azonnal!
Szóval, Inárritu nélkül egy nagy kalap szar lenne, így érdekes, nézhető, de épphogycsak...

Színészek: 

Tom Hardy, mint Hollywood új kötelező eleme??? A srác kb. ennyit tud: eszelős szemeket mereszt, mert mindig kb. 10 méterrel mögéd fókuszál, ahogy rádnéz, és közben dörmög, mint egy suszter, amikor belefeledkezik a cipőtalp-szegecselésbe. Elég vastagon túl van hájpolva a csávó, mint színész, szerintem. 
Leo meg korrekt, de valahogy sosem hittem el neki, hogy keményen megállná a helyét ilyen szitukban, főleg amikor ezt még csúcsra is járatják, mint pl. a csontig szétmarcangolt, pár napja összeöltött bőrrel lecsorogni egy vad kanadai folyón, aztán kimászni, és békésen elszundítani egy medvebőrben, hogy épp csak felriaszt, amikor a farkasok bölényre vadásznak? Egyrészt kb. az összes varrat szétázott volna, másrészt meg a farkasok, amikor svédasztalon van egy sebesült ember, nem fognak inkább nekiesni egy 800 kilós bölénynek, ezt szerintem még Hollywoodban is illene tudni....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése